Кои са най-полезните и питателни закуски за сърдечното здраве? Закуската

...
 
Кои са най-полезните и питателни закуски за сърдечното здраве? Закуската
Коментари Харесай

Кои са най-полезните и питателни закуски за сърдечното здраве?

 

Кои са най-полезните и питателни закуски за сърдечното здраве? Закуската е най-важното хранене за деня освен за тонуса и силата ни, само че и за здравето на сърцето. Включването на верните храни в нея оказва помощ за нормализиране на кръвното.

Парфе с ягодово кисело мляко 

Тази закуска съчетава пресни плодове, цедено кисело мляко и хрупкава гранола.

Тост със сладостен картоф със спанак и яйце

За приготвянето на тази закуска е целесъобразно тостът да не съдържа глутен.

Чипс от кейл 

Тази закуска дава освен пресен старт на деня, само че и се грижи за здравето на сърцето.

Зърнени закуски с малини и кисело мляко 

За здравословен десерт употребявате кисело мляко в зърнените закуски вместо мляко.

Тост със сладостен картоф с риба звук и авокадо

Тази закуска ви набира потребните за сърцето омега-3 мастни киселини, които се съдържат в авокадото и рибата.

Тост с покълнали зърна с фъстъчено масло и банан

Бананът е освен засищащ и апетитен, само че и потребен за сърцето. Един банан съдържа 9% от дневната потребност от калий, което има позитивен резултат върху действието на сърдечно-съдовата система. Яденето на банани може да помогне за нормализиране на кръвното налягане. Също по този начин този плод, заради високото си наличие на въглехидрати, обезпечава на тялото сила. Въпреки това, не би трябвало да ядете банан на празен корем, защото това може да аргументи огромно натоварване на сърдечната система. Най-добре е да го ядете като десерт или в композиция с други храни.

Гуакамоле 

Това е още един превъзходен вид за здравословна закуска.

Всяка една от тези закуски е с ниско наличие на натрий и наситени мазнини, което оказва помощ за поддържане на здравето на сърцето.

Кои са най-полезните и питателни закуски за сърдечното здраве?

Храната съставлява един от най-достъпните способи, по които можем да допринесем за нормализирането на кръвното налягане.

Според изданието eatingwel ароматни храни като киви, банан и кисело мляко обезпечават минимум 940 мг калий на порция в препоръчаните закуски, което дава отговор на питателните насоки за високо кръвно налягане.

Здравословният метод на живот е ключът към здравето в продължение на доста години. Физическите извършения, лимитираната консумация на сол и алкохол и намаляването на тежестта са от изключително значение.

Нивата на кръвното налягане могат да бъдат знак за разнообразни болести, като инсулт, сърдечни проблеми, проблеми с очите, диабет, атеросклероза, увреждане на бъбреците и исхемична болест.

В по-голямата част от случаите високото налягане е „ първично “ по природа, повода за възникването му е незнайна. Въпреки това, при избран брой пациенти високото налягане е обвързвано с нарушена бъбречна и надбъбречна функционалност. В този случай става въпрос за „ вторично ” или симптоматично повишение на налягането.

Източник: actualno

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР